Следвайте Гласове в Проектокабинетът Габровски влиза за гласуване в пленарната зала.

...
Следвайте Гласове в Проектокабинетът Габровски влиза за гласуване в пленарната зала.
Коментари Харесай

Народното събрание ще гласува проектокабинета „Габровски”

Следвайте " Гласове " в 

Проектокабинетът „ Габровски ” влиза за гласоподаване в пленарната зала. Това ще бъде първа точка от дневния ред на депутатите. Досега четири партии изрично отхвърлиха да поддържат държавно управление с мандата на ГЕРБ-СДС. Това са „ Продължаваме Промяната ”, Българска социалистическа партия, „ Демократична България ” и „ Възраждане ”.
ГЕРБ оповестиха, че са положили старания да намерят допустим вид за кабинет. И повече отстъпки няма да се вършат.
„ Не търсете задкулисие или сходни сделки. Проф. Габровски желае да увлече в едно всеобщо и доста мъчно дело потвърдени експерти. Това би трябвало да бъде освен подкрепено, само че и приветствано “, съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Въпреки това, предлагането на ГЕРБ не срещна поддръжка.„ Нито състава, нито формулата на препоръчаното държавно управление би ни наклонило в една или друга посока. Мандат на ГЕРБ няма да подкрепим “, съобщи Андрей Гюров от Политическа партия.
Моята съществена цел е да смъква напрежението и да намеря естествен звук сред политическите партии, сподели той при президента
„ Няма да подкрепим кабинет, препоръчан от ГЕРБ. Независимо какви хора има, откъм гърба стърчи Борисов, всичко е ясно “, сподели Атанас Атанасов от Демократична България.
„ Възраждане “ и Българска социалистическа партия обявиха, че ще гласоподават монолитно „ срещу “. „ Не, няма да подкрепим държавното управление. Да, ще гласуваме „ срещу “, сподели водачът на партията Костадин Костадинов.
„ Не можем да подкрепим кабинет, в който макар претендентът е прочут професор, става въпрос за модела ГЕРБ “, съобщи Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия.
ОТ Движение за права и свободи нощес обавиха, че препоръчаният състав и конструкция на кабинет. 
Лидерът на " Български напредък " какво ще бъде държанието на партията му при глассуването в зала.
Ако първият опит за сформиране на постоянен кабинет не успее, президентът би трябвало да връчи втория мандат на идната по величина парламентарна група - „ Продължаваме Промяната ”.
Докато депутатите гласоподават, от Гражданско съдружие БОЕЦ провеждат митинг пред постройката на Народното събрание. Оттам считат, че огромна част от номинираните за министри били компрометирани политически лица.
Източници: NOVA, бТВ, " 24 часа "
 
 
 
 
14 Дек 2022213 Дек 202282913 Дек 202245213 Дек 2022117613 Дек 202234013 Дек 2022663КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Дек 2022219709 Дек 202256908 Дек 202280624 Sep 20223385
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР